Een nieuwe lente, een nieuw begin…

Het nieuwe begin was er al vorige vrijdag toen ik op het werk de deur definitief achter mij dicht trok.

De nieuwe lente schijnt nu toch wel in aantocht te zijn.  Sneeuwklokjes mag je om deze tijd sowieso verwachten, maar als krokussen, sleutelbloemen en speenkruid zich laten zien, is er meer aan de hand. In de tuin wordt er gevochten om elke halve vierkante centimeter grond, de pluimen vliegen soms in het rond. Grote en kleine haantjes schetteren hun lenteliedjes met zoveel vuur dat er van alles uit hun uitlaat floept van het geplaatste geweld. 

O ja, het kàn nog gaan winteren. Het kan nog flink te keer gaan. Maar -als het klimaat niet helemaal op z’n kop staat – kan het toch niet làng meer duren.

“Van nieuwjaar tot lichtmis zijn de dagen gelengd als een ruiter die op z’n peird springt” zegt mijn schoonmoeder altijd. Dat wil zeggen dat je de winst aan daglicht amper merkt. Maar ik  vind dat die ruiter dan toch hoogbejaard en erg rheumatisch moet zijn, want het begint pas te donkeren tegen 18u.

De lokale kauwenkolonie is drukdrukdruk, eentje is al een paar dagen zo vrank om op de voederplank te komen zitten om in huis te kijken als we aan tafel zitten.  Schoorsteen in de gaten houden, wil dat zeggen.

Ik ga straks de tuin in en elk hoekje bespioneren om te weten of er nog meer goede tekens zijn, aan de wand of ergens anders…

About these ads
Categories: In de tuin | Tags: | 4 Comments

Post navigation

4 thoughts on “Een nieuwe lente, een nieuw begin…

  1. Veel succes met de “doorstart”.

  2. Gekke situatie: wordt het winter of wordt het lente? En als de winter dan toch als lente aanvoelt, zal de lente dan een winters karakter kennen? ‘t Zijn spannende tijden voor Frank en Sabine. ;-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com. The Adventure Journal Theme.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 54 other followers

%d bloggers like this: