Een nieuw jaar…

En hopelijk een fijn, groen en natuurlijk jaar voor iedereen!

De winter vordert al en heeft zich voorlopig nog niet echt gemanifesteerd. De natuur weet niet wat daarvan te denken en maakt aanstalten om aan de lente te beginnen. Dat kan nog op rampen uitdraaien!

Hond Nicky ruit zich te pletter, haar winterpels is bijna volledig verdwenen en de tuin ziet er rossig en pluizig uit. De mezen komen al volop aan deze voorraad nestmateriaal pulken. Ik zag eergisteren een koolmees met zo’n bos hondenhaar rondvliegen, dat ik me afvroeg hoe dié een aanvaring met een tak of muur ging zien aankomen…

De sneeuwklokjes redden het perfect zonder sneeuw, want al vóór de kerst stonden de oude bolletjes te bloeien. De nieuwe, die ik afgelopen herfst hier en daar in het gazon wegstopte, zullen dit jaar vermoedelijk nog niet veel laten zien.
In de tuin van Schoonmoeder staat de eerste krokus geel te wezen en de narcissen staan allemaal al minstens 5cm bovengronds.

Ik heb mezelf er nog steeds niet toe kunnen brengen om de druivelaars en de olijfboom goed in te pakken en ze schijnen dat niet eens erg te vinden. Hopelijk heb ik het tijdig in de gaten als de winter alsnog toe gaat slaan. Het bubbelplastiek ligt in elk geval klaar.

Water is er de laatste weken anders wel genoeg gevallen. In de -door de gemeente - slecht (of helemaal niet) onderhouden straatgrachten staat het water op gelijke hoogte met de rijbaan. In de gracht naast ons perceel drijft intussen een dikke laag eendenkroos.

Op een paar vaste gasten (een paar merels, mezen en een enkele vink na) worden de voedertafels amper bezocht. Alleen “onze” Turkse tortels zijn trouw elke dag van de partij. Maar zaten er al meteen een paar stofferige vogelafdrukken op de ruiten toen de temperatuur vóór nieuwjaar even naar beneden dook, er werd de laatste weken niet eens onrust gezaaid door hongerige roofvogels.

About these ads
Categories: In de tuin | Tags: , , | 2 Comments

Post navigation

2 thoughts on “Een nieuw jaar…

  1. Ge moet gewoon drie weken wachten… et voila.
    Veel volk nu zeker aan je voedertafels?

    • Ewel, ik zou ‘t niet weten en wel om een heel goeie reden. Het volgende blogstukje verklaart vaal. Zit wel in een apart mapje!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com. The Adventure Journal Theme.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 54 other followers

%d bloggers like this: